(salaatti punaisessa maljassa)

 

150 g pekonia
1 pieni punasipuli
300 g parsa- ja kukkakaalia (tai vain toista)
100 g kovaa cheddarjuustoa
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl rusinoita

kastike:
2 rkl sokeria
1 dl kevytmajoneesia (lisää majoneesin määrää jos haluat ainesten olevan täysin kastikkeessa, voit keventää puolet majoneesista kermaviilillä)
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl rouhittua mustapippuria
(muita mausteita maun mukaan esim. oregano, persilja, pizzamauste)

1. Ruskista pekoni. Kuivaa ylimääräinen rasva talouspaperiin. Leikkaa muruiksi.

2. Leikkaa parsa- ja kukkakaali pieniksi paloiksi. Käytä myös kanta.

3. Pieni punasipuli halutun kokoisiksi paloiksi.

4. Raasta juusto esim. juustohöylällä.

5. Pieni pähkinät.

6. Sekoita kaikki kulhossa.

7. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaattiainesten sekaan. Sekoita hyvin ja anna maustua viileässä seuraavaan päivään.

8. Säilyy hyvänä kylmässä ainakin viikon verran.