(Kinkkupiirakat ovat kuvassa vasemmalla puolen )

Pohja:
200g voita tai margariinia
3 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä 

Täyte:
500 g saunapalvikinkkua (muruina)
1 pss sinihomejuustoa
5 dl ruokakermaa
5 kanamunaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 tl mustapippuria (rouhittuna)
1 dl tuoretta persiljaa tai 1/4 kuivattua

Pinnalle:
1 dl juustoraastetta
- kirsikkatomaatteja



1) Sekoita kuivat aineet ja nypi seos sormin voihin/margariiniin. Lisää vesi ja muotoile taikinaksi.
2) Painele seos uunipellille, leivinpaperin päälle.
3) Levitä kinkkumuru ja aurajuusto pohjataikinan päälle.
4) Ripottele persilja ja mustapippuri tasaisesti päälle. Sekoita kanamunat, tuorejuusto ja kerma keskenään. Kaada seos
piirakan päälle.
5) Ripottele pinnalle juustoraastetta ja koristele pilkotuilla kirsikkatomaateilla.
6) Paista piirakka 200 C :ssa 10 min. uunin alatasolla ja jatka paistamista keskitasolla 20 min.
7) Piirakka on herkullista myös savukalasta valmistettuna jolloin persiljan sijasta voit käyttää tilliä.